Selecteer Evenement

Plaats:

Genre:

Maand:

Titel:


Selecteer Organisatie

Organisatie:


Voorstellingsinformatie

Literaire avond

Literaire avond

Conny Palmen

Literair
Datum: do 08-03-2018
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Volloop Theaterzaal
  Theaterzaal
  'Brinkstraat' '91'
  '3881 BP' Putten
Rang Prijs Soort
1 €18 Normaal
 
Romancier en filosoof Connie Palmen behoort tot de belangrijkste Nederlandse schrijvers van deze tijd. Voor haar literaire debuut De wetten (1991) ontving ze het Gouden Ezelsoor en haar naam was daarmee bevestigd.

In de kwarteeuw daarna volgen nog diverse grote boeken, o.a. De vriendschap (AKO-prijs), de autobiografische roman I.M., Geheel de uwe, Lucifer en Logboek van een onbarmhartig jaar. In 2016 wint ze de Libris Literatuurprijs voor Jij zegt het, een aangrijpende roman over de liefde en de dood. In haar romans staat het thema identiteit vaak centraal: hoe we betekenis en persoonlijk geluk krijgen door de relaties met en de verhalen van de mensen om ons heen. Naast romans waarmee ze in binnen- en buitenland veel lezers bereikt, schrijft Connie Palmen korte verhalen, essays, toespraken en lofzangen. Een groot aantal daarvan zijn gebundeld in Het drama van de afhankelijkheid (2017), een unieke verzameling beschouwend werk van deze succesvolle auteur: over de kunst van de roman, het geluk van de eenzaamheid en de gevaren van de roem.

 

Deze interactieve literaire avond wordt georganiseerd  i.s.m. Bibliotheek Noordwest Veluwe, www. Romancier en filosoof Connie Palmen behoort tot de belangrijkste Nederlandse schrijvers van deze tijd. Voor haar literaire debuut De wetten (1991) ontving ze het Gouden Ezelsoor en haar naam was daarmee bevestigd. bibliotheeknoordwestveluwe.nl. Signeren aan de boekentafel van Bruna Putten.

Website: http://

Ticketunie 2007 - 2018